Web Analytics
Hopp til innhold

Uortodokse treningsmetoder

Mange er svært kreative i sine treningsmetoder. I løpet av et langt liv med forskjellige trenere, innen forskjellige grener som fotball, håndball og friidrett, har jeg lært meg at det er minst like mange treningsmetoder som det er mennesker på jorden.

Av de som har satt sine største spor, er fotballtreneren som mente at oppvarming var for pyser, så vi startet rett på, full innsats. Det hele endte med strekk på flere av spillerne, og ubrukelige i ukesvis for laget.

Moralen er at man må være forberedt på det man skal til med. Å gyve løs med full styrke, med kald kropp, er noe av det verste man kan gjøre. Det blir som å starte en bil i 20 minusgrader. Det sliter veldig på motoren, og det skal lite til før man får problemer. Derimot, å starte bilen i 20 plussgrader sommerstid, gir mindre slitasje. Derfor bør du for det første starte forsiktig på treningsturen. Gå rolig, øk litt på etterhvert når du kjenner at du har fått opp varmen i kroppen. Det har overhodet ingen hensikt å gi full gass fra første meter. Man kan ikke spurte i 30 minutter. Det gir deg ingenting, bortsett fra en lei strekk og du blir satt noen uker tilbake i tid.

Er man utrent, og har seg store mål – ikke tenk på oppfylle dem med en gang. Rom ble ikke bygget på en dag. Ikke to heller. Starte forsiktig, gjerne med en gåtur – og så kan man øke på etterhvert når man kjenner at kroppen responderer. Vi er alle forskjellige, det kan gå alt fra to-tre dager til flere uker til man får den responsen man ønsker.

Som en liten kickstarter, eller hjelper om du vil – så kan det for noen være en god idé med slankepiller for å få litt drahjelp. Dette vil være med på å få økt fettforbrenning i en periode du kanskje sliter med motivasjon og tiltak. Det er ingen dans på roser å slanke seg – men er man litt forberedt og mentalt innstilt på å få dette til – så er det utrolig hva man klarer.

Vektreduksjon og trening (eller bevegelse kan vi kanskje si), er to ting som går som hånd i hanske. Man bør virkelig gjøre en jobb med kroppen sin, og ikke bli lenket til sofaen. Man blir passiv, lat og utilpass. Med lett trening (som nevnt – spasertur i ok tempo er kanskje nok for deg?) vil du få tilbake overskuddet; yte mer i hverdagene, og du vil sove bedre på natta. I tillegg vil de ekstra kiloene forsvinne – og du vil få mer selvtillitt.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *