Web Analytics
Hopp til innhold

Forskjellige treningsformer på hjemmebane

Trenger man å ha medlemskap på et treningssenter for å gå ned i vekt? Må man ha treningsappareter hjemme?

Svaret er nei. Å få en vektreduksjon er først og fremst en konsekvens av endret livsstil. Det første som skjer er at man må komme i gang med mosjon, noe som man fint kan gjøre uansett hvor man bor. I tillegg kan det være fornuftig å bruke et hjelpemiddel som shakes, eller slankepiller.

Det som er mest naturlig, er å ta på seg gode sko, og ta en spasertur. Start forsiktig, ikke gap over for mye på en gang. Gå i 30 minutter, dersom du overhodet ikke har trent på noen år. Dette er gratis, og du kan gjøre det hver eneste dag.

Etterhvert kan du øke på, til å jogge litt, starte med 10% av turen som jogging, øke til 20% etter noen dager – og fortsette slik – og når du etterhvert har lært kroppen til å holde deg i aktivitet, vil turene gå kjappere og kjappere, og formen stiger. Og kiloene vil etterhvert forsvinne, alt ettersom hvor mye du forbrenner.

I tillegg er trappeløping effektivt, og kan utføres både innendørs og utendørs – og kan i mange tilfeller være mer fornuftig enn å betale for å gå på treningssenter. En av ulempene er at det krever vilje, og du er overlatt til deg selv. Det krever disiplin, men etterhvert når du ser resultatene vil ting gå lettere og lettere.

For å variere litt, bør du ha forskjellige løyper du går. Det kan etterhvert bli kjedelig å se på de samme husene, samme trærne hver dag. Det kan endres så enkelt ved at du går motsatt vei dersom du går en rundløype, eller du kan også ha forskjellige traseer. Det gjør at ikke turen blir monoton, og at du får nye impulser. Mange går med musikk, andre vil «høre» stillheten – dette er kun opp til deg og hva som fungerer best for deg finner du ut av etterhvert.

Det er gratis å trene på denne måten, og det er kun deg selv som kan få deg opp av sofaen og inn i en bedre hverdag. Et stort pluss i forhold til at kiloene etterhvert vil reduseres, vil du også oppleve å få mer overskudd, og humøret vil lette. Alle har godt av frisk luft, og en halvtimes tur for å klarne tankene gjør virkelig underverker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *